Önéletrajz 2013 minta és online letöltés

 

Önéletrajzunkkal tesszük az első benyomást leendő munkaadónkra, így nem mellékes, milyen tartalommal állítjuk össze. Célszerű, ha a dokumentum tömör és lényegre törő, csak az olyan adatokat tartalmazza, melyből képességeinket, tudásunkat egyszerűen fel lehet mérni. Fontos, hogy az önéletrajz 2013 forma is egyszerűen fogalmazott, érthető legyen, de mégis szerepeljen benne minden lényeges információ, amely a munkáltató döntését befolyásolhatja.


Önéletrajzunkkal meg kell győznünk az adott munkáltatót, hogy a jelentkezők közül mi vagyunk az állásra a legalkalmasabbak és el kell érni, hogy lehetőséget kapjunk egy személyes interjúra. Az önéletrajz mellé ajánlott egy egyszerű igazolványképet csatolni, tilos olyan fotót mellékelni, melyen rajtunk kívül más is szerepel, nem illik nyaralás, vagy szórakozás idején készült fotót sem mellékelni. A személyes adatok, az iskolai végzettségek, előző munkahelyek az önéletrajz klasszikus és elengedhetetlen pontjai, e mellett fontos felsorolni hobbijainkat, azokat a tevékenységeket, melyeket szabadidőnkben szívesen végzünk. Ezekből következtetni lehet életmódunkra, kitartásunkra, elszántságunkra. Az amerikai típusú önéletrajz 2013-ban szintén szabadon alkalmazható, ez egy jóval tömörebb, lényegre törőbb változat, de a célnak abszolút megfelel.


Érdemes oldalunkról letölteni az önéletrajz 2013 mintákat, hiszen ha 10-15 év munkatapasztalat áll mögöttünk, akkor sem könnyű egy új állást megpályázni, hisz az új helyen más elvárások vannak, tanulmányainkból és tapasztalatainkból nem biztos, hogy mindent hasznosítani tudunk, illetve fontos kihangsúlyozni azt, amiben a megpályázott állás esetében kimagaslóan jók vagyunk. Ehhez megfelelő segítséget nyújtanak a minták, szinte vezetik a kezünket kitöltéskor.


Pályakezdő álláskeresőként még nagyobb hasznát vehetjük az önéletrajz mintáknak, mivel ezen a téren nincs még tapasztalat. A bevezetőben feltétlenül írni kell elérni kívánt céljainkról, valamint arról, hogy miért épp az adott munkahelyen szeretnénk dolgozni. A tanulmányok, végzettségek felsorolásánál az adott munkakörbetöltésénél hasznosítható képzettségünket kell kihangsúlyozni. A nagyon elaprózott részletes felsorolás túlképzettség benyomását is keltheti, ez pedig a mai viszonyok között épp olyan hátrányt jelenthet, mint az alulképzettség. Hasonló szempontok szerint kell megemlíteni azokat a munkahelyeket, ahol esetleg gyakorlati időt töltöttünk, inkább csak a témába vágó, releváns helyeket kell kiemelni. Az önéletrajz 2013 kitöltése során nagyon lényeges szerepet kap a nyelvtudás, melyet felsorolás szerűen kell feltüntetni kezdve az anyanyelvvel, a tudásszint pontos megjelölésével.